A hétvégén Moszkvában rendezték meg a Miss Russia 2013 szépségverseny döntőjét. A 18 éves győztes Elmira Abdrazakova nyereménye százezer dollár, egy autó és a nemzetközi szépségversenyeken való indulás joga. A több, mint kétszázmillió forintra becsült koronáját (őszinte sajnálatára) vissza kellett adnia.

Elmira2

A szépségverseny válogatói már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. Az esélyegyenlőség jegyében a casting stáb egész Oroszországot végigturnézta, rengeteg vidéki audenciát is tartva. Valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy a méltán ismeretlen (bár több, mint százezer lelket számláló) Mezsdurecsenszk városából származó Elmira Abdrazakova is a versenyen lehetett. Az ötven legszebbnek ítélt lány két hónapja gyakorolt a versenyre Moszkvában.

Magát a versenyt egyébként az oligarchák által is kedvelt lakónegyedben, a Rubljovkán tartották és a lehető legátlagosabban zajlott, hacsak nem vesszük be azt a PR-dumát, hogy hatalmas dolognak számít, hogy először a Miss Russia versenyek történetében a zsűriben jelen volt a regnáló Miss World és Miss Universe is. Talán csak a szépség-beszéltető rész volt még a szokottnál is egy fokkal kínosabb, de a tudósítások alapján nem egyértelmű, hogy ennek a versenyzők csekély értelmi képességei, vagy a műsorvezető humoristák valószínűleg helyben improvizált kvízkérdései volt az oka. Bebizonyosodott például, hogy nincs olyan kérdés, amire ne lehetne a zsűri ajnározásával válaszolni, meg hogy van aki ha tehetné a szépségversenyek helyett inkább az egyik legkomolyabb oknyomozói újságírói munkát folytató TV-műsor vezetője szeretne lenni. A későbbi győztes pedig arra a kérdésre, hogy milyen zenét szokott hallgatni azt válaszolta, hogy szerinte úgy általában az orosz lányoknak orosz zenéket kellene hallgatniuk.

Elmira egyébként bájosan béna. Bevallotta például, hogy az egész felkészülés és verseny során a legnehezebb számára a magassarkúban való járás megtanulása volt (bár lehet, hogy csak én nem tudom felmérni mekkora kihívás is ez valójában). Továbbá a versenyen nyert huszonpármillió forintot szülővárosa fejlődésére szeretné fordítani (vajon hogy?), és még arra se volt ideje, hogy lekorlátozza a vkontakte profilját, így még regisztráció nélkül is végig lehet lapozni a cuki barátnős / próbafülkés / pasizós / vadászpuskás képeit.

Elmira gondtalan diákévei mindesetre hamarosan végetérnek, hiszen idén ő képviseli Oroszországot a Miss Universe és Miss World versenyeken, bár személy szerint kétlem, hogy túl nagy sikerrel.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz hozzánk Facebookon, ahol találsz videót is az eseményről.