Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borzsomi - mélyről jövő nosztalgia

Meglepő módon az oroszok néha vodát (=víz) is isznak, nemcsak vodkát. Az orosz ásványvízpiacon a forgalom a 2000-es években évi 10-15 %-os növekedésnek indult, és ahogy a legtöbb helyen a világon, a két nagy kólagyár uralja a piacot. A tanácsadók évek óta nem tudják eladni a piacelemzéseiket, mert a potenciális megrendelők is tudják, hogy nincs változás: stabil növekedés, változatlan részesedés.

És ebbe az unalmas (de jövedelmező) képbe rondít bele az, hogy vége a hét szűk esztendőnek, az orosz piacra visszaengedik a grúz termékeket, így a legendás Borzsomit is.

0 Tovább

Alíg-fürdőruhában a divat szelében: Irina és Natasha, sssszzzz....

Izzunk az aszfalton, azonnal ropogósra pirulhatunk az irodából kilépve, vagy oda be sem lépve. Lássuk miben feszítenek az orosz szupermodell csajok a bikini katalógusokban.

A bulvár legforróbb, és elmaradhatatlan témája, Irina Shayk (nincs olvasó, aki ne tudná, hogy kinek a csaja, ha mégsem, lájk nekünk a fészbukon) sportos formában (mint mindig) a Beach Bunny teste arca idén. Édes-cukros babaszínű-fodros fürdőrucik csokitesthez (Irina aztán tud pózolni):

0 Tovább

A legfontosabb orosz szavak

A The Village oldal arra volt kiváncsi, melyek voltak azok a szavak, amelyeket a frissen Oroszországba érkezők akarva-akaratlanul elsajátítottak, vagy éppen meg kellett tanulniuk. A megkérdezettek között találunk argentin spanyoltanárt, táncost, görög építészt, szingapúri egyetemistát, francia közgazdászt de kínai turistát is. Nézzük a véleményeket.

1-10: A számok még a szavaknál is fontosabbak Moszkvában, kiváltképp, ha taxiznak, s főleg, ha maszek taxissal, ún. császtnyikkal (частник) utaznak. Más országokhoz hasonlóan a külföldiekről gyakran itt is több bőrt próbálnak lehúzni, így érdemes megállapodni előre az összegben. Ha nem is szeretnének oroszul tanulni, a cirill ábécé ismerete azért jól jöhet, hisz sokhelyütt csak cirill betűkkel írják ki az utcaneveket.

Akkor most merre?

4 Tovább

Forradalom és újhullám: orosz filmnapok a Puskin moziban (ápr. 25-28)

Dobd el a netet, és bérelj egy helyet a Puskin moziban csütörtöktől, mert fejestül beterít az orosz újhullám. A filmek egyenesen Szocsiból érkeztek, az új alkotóknak szervezett filmfesztivál, a Kinotavr 2o12-es válogatásából, illetve néhány korábbi, és egy bónusz alkotás: a Ködben most indul országos útjára filmpremierként.

"Ismeretlen rendezők, részben ismeretlen színészek, és úgy tűnik, hogy a tavalyi, 2o12-es évben egy olyan erős mezőny jelentkezett szinte egy időben, hogy az felér egy forradalommal itt a filmművészetben." - Répás Ágnessel beszélgettem az orosz filmnapokat szervező Budapest Filmtől.

0 Tovább

A "Vörös Dior"

Az élet gyakran bebizonyítja, hogy igaz a kínai tanmese, mely szerint amit ma tragédiának élünk meg, azt lehet, hogy holnap már adománynak látjuk. Effélét éltem meg hétvégén, amikor egész délután a számítógép előtt ülve, orosz muffokat keresve a világhálón azt gondoltam, hogy azért ez mégiscsak túlzás. Ma mégis hálás vagyok a feladatért, ami elvezetett egy édes, idős orosz úrhoz, egy igazi különchöz, Szláva Zájcevhez.

3 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek