Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A másnaposság előtt: blogtalálkozó

Leleplezzük, hogyan kerültek a tegnap leírt másnapos állapotba a blog szerzői. Nagyon kellemes est-hajnal volt, drága GeraszinaNyina és nemes társasága (3 bundás) pazarul fogadott : ettünk, ittunk, nevettünk, és a végén megmártóztunk egy utolsó sörben sörre a pesti éjszakában. A zene: a belorusz punkok egyik régi darabja. Ljapisz Trubeckoj. A menü: cékla, krumpli, sárgarépa, fasírt, ropi, és minden, amiben mártogatni lehet, rengeteg vodkával garatra töltve. A kezdőkép a sztálini idők remeke: a szovjet konyha születését és bőségét bemutató kulináris biblia.

0 Tovább

Családi ebéd, recepttel

Ahogy múlt héten ígértem, Olga nénikém receptjei jönnek sorba. De ha már elküldte, el is készítettük, le is fotóztuk, meg is ettük. Egy igazi orosz leves következik, beágyazva egy igazi orosz ebédbe.

Vagyis előtte előétel.

0 Tovább

Orosz ebéd, receptekkel

Annyian kérték, hogy nem állunk ellen tovább: ezentúl vasárnaponként terített asztalok, receptek, kajasztorik lesznek. Ehhez segítséget is kapok, moszkvai nagynénikémet, Olga nénit arra kértem, hogy meséljen arról, milyen mostanában az orosz konyha, mik az új trendek, divatos fogások. És nagyon sok receptet küldött! De az első alkalommal egy budapesti asztalt járunk körbe, ugyanis a szüleim megismerkedésének 50. évfordulóját klasszikus orosz ebéddel köszöntötte a család. Két ételnek részletesen is leírom a receptjét, a többit linkelem, mert egész jó megoldások születtek már magyarul azokra. És mindenről fotóm is van!

5 Tovább

Az orosz reggeli

Az orosz reggeliről, mondjuk inkább szovjet reggeliről a meleg vacsoramaradékok jutnak eszembe, amivel a nehéz és fagyos nap előtt meg- illetve feltölti magát a halandó. Régi, szovjetorosz filmek hangulatát idéző jelenet: az egyén kibotorkál a konyhába, az ablakból madártávlat nyílik: a sokadik emeleten vagyunk, majd előkerül a hűtőszekrényből egy fazék, és a gáztűzhelyen sercegve új értelmet nyer a pürével körített fasírt, a borscs, vagy a makaróni... Valamiért atlétatrikót is látok azon a bizonyos egyénen, és nagyon kócos fejet, kissé püffedt orcával. Másik kép.

Illatozó blincsiki, avagy olagyji (mini-palacsinta ld. képen), tejföl (tejszín), házi eperlekvár, fekete tea. Harmadik kép. Tojás, beirdalva megsütött virsli, egy szelet fekete kenyér, és nagggyon erős mustár (gorcsica) (ennek egy változata a képen).

3 Tovább

Az orosz konyha megújítása

Anatolij Komm, a 45 éves sztárszakács azt vette a fejébe, hogy kitalálja az új orosz konyhát és felteszi a világ gasztronómiai térképére.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek