Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldszemű taxi

Két elszánt holland, Rob Hornstra fotógráfus és Arnold van Bruggen, öt évvel ezelőtt elhatározta, hogy még jóval a valós téli olimpiai játékok előtt alaposan szemügyre veszik és aktuális állapotában rögzítik Szocsit és környékét. Beutazták a Kaukázust: Abháziát, Grúziát, eljutottak Dagesztánba, Észak-Oszétiába és Csecsenföldre is.

Az üdülők, szanatóriumok, a helyi lakosság szokásai, és az építkezések mellett a nyári tengerparti utazások során Rob Hornstát lenyűgözte a szabadidős mulatós szórakoztatóipar: egy magára valamit is adó étterem, szállodai bár élő, leginkább laptopról, szintetizátorról szóló zenét kísérő előadással szórakoztatja közönségét. Az ismert orosz és szovjet slágerek, negédes sanzonok vodkagőzős vacsorákhoz, napillatú saslikokhoz, és fényes-tejfölös pelmenyihez fogyasztva kellemesen ringatják álomba a fürdőzéstől megfáradt nyaralóközönséget. Némi irigység fog el, mert a Fekete-tenger Kercs-szoros menti partjánál nyaraltamban csupán cédézenéket hallottam, az élőzenei varázs jobb helyeken lelhető fel, amiket idén nem kutattam fel.

0 Tovább

Új ötlet Oroszországból

Rosszul hiszi, aki azt hiszi, hogy nem lehet újat kitalálni a televízióban egymásba érő énekes tehetségkutató showműsorok tekintetében. Nemcsak új, de meghatóan kedves - és elég merész - gondolat volt az oroszoktól, hogy családok énekeljenek együtt.

0 Tovább

Kopejszki Munkás

Hetek óta egy fontos kérdésre keressük a választ. Melyik orosz újságot olvassák a legtöbben az amerikai színészek közül? És végre bizton állíthatjuk, hogy tudjuk: csalhatatlan jelek mutatnak arra, hogy a Kopejszki Munkás a legkedveltebb orosz sajtótermék Hollywoodban. Igen, a Cseljabinszk környéki, ismeretlen porfészek börtönéről és gyárairól ismert bányászváros lapja. Azt lehetne gyanítani, hogy az ezotériára és ufókutatásra nyitott amerikaiakat a cseljabinszki meteorit-becsapódás alternatív értelmezései érdekli, de nem: egy vicces kedvű producer áll a háttérben.

0 Tovább

Orosz tésztaféleségek

A permi körzetből származó Szergej Pahomov különös módon használja fel a száraztésztát: modelleket épít belőle.

Az alábbi képeken azt is láthatjuk, hogy a formabontó tésztafajták időnként a gyufánál is hálásabb alapanyagnak bizonyulnak.

Szergej hat éve kattant rá a tésztamodellezésre, amikor még egy PR ügynökségnél dolgozott. Megbízták, hogy készítsen egy tésztareklámot, akkor készültek az első makettek. Bár leleményét elutasították, az alkalmi munka hobbivá vált, s azóta már harminc különböző nehézségű tésztamodell született.

0 Tovább

Putyin egy szivárvány

Holland melegjogi aktivisták Putyin-ellenes kampánya új mémet indított el a neten. A koncepció pofonegyszerű, ha nem értesz egyet az új orosz melegjogi törvényekkel, varázsolj egy szivárványt a kedvenc Putyin-képedre. Az eredmény szemet gyönyörködtető.

Az orosz melegeknek hagyományosan hányattatott a sorsa. A kommunizmus alatt büntetőjogi kategória volt a homoszexualitás, és a rendszerváltás nem csak a dekriminalizációt, de az ortodox egyház erősödését is magával hozta. Az orosz társadalom egyáltalán nem toleráns, közvéleménykutatási adatok szerint az emberek kétharmada egyetért azzal, hogy a homoszexualitás erkölcsileg rossz és elítélendő. Az ortodox homofób aktivisták számban alighanem túltesznek az orosz LGBT-mozgalom tagságán és rendszeresen sportot űznek a melegjogi rendezvények szétveréséből.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek