Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Disneytől Medvegyev feleségéig: Alexander Tyerehov költeményei

Alexander Tyerehov (Terekhov) divattervező, még csak 3o éves, és számos üzlete van szerte Oroszországban, és Milánóban is jelen van. A Moszkvai Divat és Design Intézet után egyenesen repült Párizsba, ahol az Yves Saint Laurent divatháznak dolgozott. 2oo6-ban bekerült a top 1o 'Nemzetközi Textil' tervezők közé, és teljes mértékben jelen van az orosz celebek közt.

Szása sikeres fiú:legutóbb Medvegyev felesége viselte ruháját, amit a megmondó-ember, egyébként ugyancsak Tyerehov tisztelője, és lelkes ügyfele, Kszenyija Szobcsak szerint igen szerencsétlenül választott az alakjához (és ezért alaposan lehúzta blogján).

0 Tovább

Hogyan oldja meg Oroszország a ciprusiak gondját?

Ciprus Oroszország trójai falova az EU-ban, mondják a történelmet metaforatengernek néző gazdasági elemzők, hiszen a befektetőbarát adóparadicsomba menekült sok-sok orosz milliárdos pénze a ciprusi bankbetétek közel egyharmadát teszik ki. Ciprus megszokhatta a két tűz között levőséget, a mostani válságban is ezt a rutinjukat kell elővenni, az EU-s mentőcsomag előfeltételének számító bankbetét sarcot ha bevezették volna, az oroszok úgy magántőkésként, mint állami szinten eléggé berágtak volna. Az állami szint azért érdekes, mert jelenleg a ciprusi lélegeztetőgépet az oroszok finanszírozzák: 2011-ben 2,5 milliárd dollár kölcsönt adtak Ciprusnak. Mondjuk ezt úgy tűnik az EU elfelejtette, úgy tárgyaltak Ciprussal, hogy közben végig azon gondolkodtak, hogyan lehetne úgy hitelt adni Ciprusnak, hogy az ne az orosz oligarcháknál landoljon. Erre lett kitalálva ez a bankbetét sarc. Csakhogy a ciprusi pénzügyminiszter, Szarrisz azonnal Moszkvába repült, mivel ki szeretné alkudni, hogy csökkentsék az orosz hitel 4,5 százalékos kamatát, és a hitel lejáratát 2016-ról tolják ki 2020-ig.

4 Tovább

Az első orosz Playboy-címlaplány

Az 1963-as születésű Natalja Nyegoda színészetet tanult a moszkvai Művész Színház stúdiójában Oleg Jefremovtól. Ahogy végzett 1986-ban, össze is jött a tanár úr fiával, a szintén színész Mihaillal. Az Ifjúsági Színházban kapott állást, de nagyon nem szerette, kiscsirkéket és malacokat kellett alakítania gyerekelőadásokon, kollégái hisztis, beképzelt nőszemélynek írták le akkoriban. Ezért is volt meglepő, hogy az elsőfilmes Vaszilij Pucsil miért rá osztotta az abszolút főszerepet, a címszerepet az 1988-as Kis Verában. Talán azért volt ilyen bátor a rendező, mert sem ő, sem senki más a forgatócsoportból nem gondolta, hogy a peresztrojka kultikus filmjét készítik, sokkal inkább egy rosszkedvű ifjúsági drámának fogta fel. De az is lehet, hogy látta Nyegoda előző (első) filmszerepét, a Holnap háború volt Zináját, aki rögtön az első jelenetben levetkőzik. Vagy az anyukája, aki rendező, protezsálta be. Ma már mindegy.

2 Tovább

A Napfény Bohóc

Harminc év után újra elmentem a cirkuszba. És az igaz, hogy nem is olyan nagy, nem is annyira pompás, mint amilyenre emlékeztem, de az előadás minden aggodalmam ellenére lenyűgözött. Öt perc után - mit öt, két perc után - már sírtam a meghatódottságtól. Akkor még tartottam magam, amikor rákezdett a zenekar, kigyulladtak a lámpafüzérek és megjelent a porondmester..., de aztán beügettek az arab telivérek és a holland frízek. Szépséges feketeségükben úgy csillogtak, mintha bársonnyal lettek volna kárpitozva. Felemelő volt az előadás több ponton is. A légtornász már nem légtornász, hanem légművész, a bohóc nem bohóc, hanem komikus. Legalábbis nekem így tűnt. Hazafelé eszembe jutott Oleg Popov, a "Sunshine clown". Hogy miért hívják így, az kiderül az alábbi videóból.

0 Tovább

2012 legjobb és legrosszabb orosz reklámjai

Az adme.ru szerkesztősége minden évben összeállítja az orosz reklámfilmek top10-es listáját, elkészült a 2012-es tizes is. Van köztük generálszósszal leöntött tucattermék, de akad valóban érdekes is, meg olyan is, amelyik csak az oroszoknál születhetett meg.

0 Tovább

Oroszok

blogavatar

Oroszország, nagy ország. És milyen izgalmas! Levél: azoroszok [kukac] gmail.com

Utolsó kommentek